ГоловнаСуспільствоВійна

Захарченко оголосив про початок наступу на Маріуполь (оновлено)

Генштаб України заявив, що бойовиків навколо міста немає

Захарченко оголосив про початок наступу на Маріуполь (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Ватажок терористичної організації ДНР Олександр Захарченко оголосив про початок наступу на Маріуполь.

"Сьогодні почався наступ на Маріуполь. Це буде найкращим пам'ятником усім нашим загиблим", - заявив Захарченко під час покладання вінків до місця обстрілу зупинки в Донецьку, де загинули вісім осіб, пише РИА Новости.

Оновлення. Через дві години на цьому самому ресурсі з'явилося спростування від самого Захарченка. "Ніхто місто штурмувати не збирається", - заявив ватажок ДНР.

Тим часом прес-офіцер сектору "М" Дмитро Чалий спростував інформацію про наступ бойовиків. За його словами, сили АТО не спостерігають бойовиків навколо Маріуполя, а українські військові залишаються на колишніх позиціях. "Ніхто нікуди не пішов, усі на своїх позиціях, тримають оборону", - цитує прес-офіцера УНН.

В.о. прес-секретаря Генштабу Владислав Селезньов теж заявив, що зараз ситуація в Маріуполі стабільна і місто ніхто не штурмує. "Ситуація в районі Маріуполя стабільна. Крайній обстріл був о 17:03. Бойовики вели вогонь по нашому блокпосту, який розташований на околиці, але зараз Маріуполь ніхто не штурмує. Ситуація стабільна. Для того, щоб забезпечити додатковий захист міста, район Маріуполя посилено танковими підрозділами. Зараз туди переміщуються артилерійські підрозділи, працюватимуть по тих ракетних установках, із яких бойовики ведуть вогонь по місту", - зазначив він.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив про рішення Радбезу РФ розгорнути наступ на позиції сил АТО в Україні. "За інформацією з надійних джерел, учора Радбез РФ ухвалив рішення про активізацію наступальних дій практично в усіх напрямках на сході України", - заявив Турчинов у вівторок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram