ГоловнаПолітика

Два літаки з канадською гумдопомогою "розчинилися" в Міноборони, - волонтер

Канаду просять дозволити волонтерам розподіляти обмундирування

Два літаки з канадською гумдопомогою "розчинилися" в Міноборони, - волонтер
Георгий Тука
Фото: tut.by

Відомий волонтер з руху "Народний тил" Георгій Тука заявив, що дві партії форми для військових, яку передала Канада, зникли в Міноборони.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Перші два літаки з формою з Канади взагалі незрозуміло де розчинилися. Їхня доля невідома. Їх прийняло Міністерство оборони на баланс, і далі... все, їжачок у тумані", - заявив Тука.

Він додав, що не бачив у бійців гуманітарної допомоги, яку передають закордонні країни.

"Я особисто не бачив. І не чув про те, щоб хтось бачив", - сказав волонтер.

Волонтери, за словами Туки, зараз домовляються з Канадою, щоб вони розподіляли допомогу, а не Міноборони.

"Зараз ми активно ведемо роботу на тим, щоб наступні канадські гуманітарні конвої, які зараз ідуть морем, узагалі не потрапили в Міноборони. Ми розробили юридичну схему, згідно з якою це можливо. Міністерство оборони за цією схемою приймає на баланс обмундирування тієї миті, коли його отримує в руки боєць, а не тоді, коли воно осідає на складі. Ось боєць Сидоренко або Петров за форму розписався - і в цей момент вона приймається на баланс. Ми з канадцями це обговорюємо - з посольством, з аташе. І вже це питання обговорюємо з нашими спецслужбами, щоб вони нам допомогли", - розповів він.

Нагадаємо, наприкінці листопада Україна отримала від Канади більш ніж 3 тисячі комплектів зимової форми одягу для військовослужбовців Збройних сил України загальною вартістю близько 1,5 млн дол.

На початку цього року в нашу країну з Канади також доправлять морем партію нелетальної військової допомоги, зокрема: мобільний польовий шпиталь, прилади нічного бачення, обладнання для утилізації бомб і апарат тактичного зв'язку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram