ГоловнаСвіт

Російське МЗС звинуватило США у спробі змістити Путіна

У Росії переклали відповідальність за холодну війну на Штати

Російське МЗС звинуватило США у спробі змістити Путіна
Сергей Рябков

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що США використовують санкції, щоб змістити президента РФ Володимира Путіна. Про це він заявив на слуханнях у Держдумі, пише ТАСС.

"За формально декларованою метою змусити нас змінити позицію щодо України проглядається, і практично не приховується, завдання форсування соціально-економічних умов для зміни влади в Росії. Цю тезу останнім часом ми озвучували публічно і, незважаючи на спроби представника адміністрації США її оскаржити, все свідчить про те, що створення фону, який міг би призвести до такого розвитку подій у нас, увійшло до списку зовнішньополітичних пріоритетів Вашингтона", - заявив він.

За словами чиновника, Росії та Штатам знадобиться багато років, щоб налагодити стосунки. "Я не готовий сказати, чи зараз почалося нове видання "холодної війни", скільки триватиме нинішній період. Знаю одне - виходити із ситуації з американськими санкціями ми будемо довго, багато років. Так звана поправка "Джексона-Веніка" на тлі нинішнього багатошарового режиму санкцій була невеликим епізодом і скасовувалася протягом 40 років", - цитує Рябкова "РИА Новости".

"Ми не готові йти на поступки з США з принципових питань, але ми готові і будемо шукати баланс інтересів, загальний знаменник там, де це можливо. Тобто в підсумку, чи триватиме нинішній стан, чи стане цей час оцінюватися істориками як" холодна війна 2.0 "залежить цілком і повністю від США. Ми конфронтації не хочемо, але на поступки з принципових питань не підемо", - додав він.

Нагадаємо, в США вважають, що Росія загрожує світові не менше, ніж ісламісти. Така сама думка переважає на фінансових ринках. У листопаді агентство Bloomberg провело опитування, в якому міжнародні інвестори назвали Росію небезпечнішою за "Ісламську державу" і лихоманку Ебола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram