ГоловнаСвіт

У Греції поліція затримала майже 300 учасників заворушень

У сутичках постраждали 12 поліцейських

У Греції поліція затримала майже 300 учасників заворушень
Фото: @albist

Демонстрація в центрі Афін, присвячена пам'яті підлітка, якого 2008 року застрелила поліція, переросла в сутички активістів з поліцейськими.

Затримано 296 демонстрантів, повідомляє в неділю, 7 грудня, видання Daily Sabah з посиланням на джерела в поліції, зазначає телеканал "Дождь".

Напередодні, 6 грудня кілька тисяч людей влаштували дві акції пам'яті про 15-річного Алексіса Грігоропулоса, якого застрелила поліція 6 грудня 2008 року. Також демонстранти висловили підтримку заарештованому анархістові Нікосу Романосу, який майже місяць проводить голодування.

Перший протестний марш був мирним, але друга хода переросла в заворушення - активісти підпалювали сміттєві баки, ламали вітрини, розбивали мармурову кладку на будівлях і псували автобусні зупинки та телефонні будки.

Також мітингувальники використовували пляшки із запальною сумішшю та інші види саморобної зброї. Поліція, як зазначає Daily Sabah, застосувала проти них сльозогінний газ.

В результаті були затримані 296 активістів, 43 з яких заарештували. Окрім того, за даними видання, в сутичках постраждали 12 поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram