ГоловнаСвіт

Путін нагородив солдата, вбитого в Україні, - ЗМІ

Також вирішено увічнити ім'я Засова пам'ятною табличкою на меморіалі пам'яті загиблих у локальних конфліктах в Новоуральську

Путін нагородив солдата, вбитого в Україні, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про нагородження орденом Мужності 22-річного новоуральця Олексія Засова, який служив за контрактом у ПДВ і нібито загинув в Україні.

Про це повідомив голова Новоуральська Володимир Машков, передає російське видання Znak.com .

За його словами, 9 грудня, в день Героїв Вітчизни, він особисто вручить нагороду матері загиблого Тетяні Засовій.

Церемонія відбудеться на міському меморіалі пам'яті загиблих у локальних конфліктах. Також вирішено увічнити ім'я Засова пам'ятною табличкою, яку розмістять там само.

Повідомлення про смерть Олексія Засова на території України на початку вересня цього року опублікував портал Gruz200.net, де зберігається інформація про дії російських військових на території України.

На сайті було розміщено фотографію бійця, посилання на його сторінку "ВКонтакте", номер військової частини - 73612 (Ульяновськ). І статус: "Убито". Дата смерті бійця, згідно з сайтом, - 29 серпня 2014 року.

Цивільна дружина Олексія Юлія Ганієва розповіла, що Засова вбили на території України, коли він супроводжував гуманітарний вантаж.

"У військкоматі нам сказали, що він загинув на території Російської Федерації. Нібито їх колону підбили, коли вони здійснювали марш-кидок. Але це неправда!... Тіло нам передали в закритій труні, яку не дозволяють відкривати", - сказала Юлія.

Як відомо, влада Росії заявляє, що її армія в Україні не воює.

Водночас військове керівництво РФ зізналося родичам десантників, що їхні близькі перебувають не на навчаннях у Ростові-на-Дону, а гинуть на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram