ГоловнаСвіт

Німеччина розкритикувала путінські слова про анексію Криму

Берлін вважає, що слова Путіна жодним чином не виправдовують дії Росії

Німеччина розкритикувала путінські слова про анексію Криму
Штеффен Зайберт, Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт заявив, що порівняння Криму і Храмової гори в посланні президента РФ Володимира Путіна Федеральним зборам не виправдовує порушення норм міжнародного права.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Перебільшене релігійне порівняння Криму з Храмовою горою жодним чином не виправдовує порушення норм міжнародного права, вчиненого Росією під час анексії Криму", - сказав він.

Зайберт також вказав на значення Кримського півострова для багатьох народів. "Протягом століть безліч народів, які сповідують різні релігії, розглядають Крим як батьківщину", - заявив представник уряду Німеччини.

Путін виступив з посланням до Федеральних зборів 4 грудня. Він, зокрема, заявив, що анексія Криму має особливе значення для Росії. "Це дає нам всі підстави сказати, що для Росії Крим, стародавня Корсунь, Херсонес, Севастополь мають величезне цивілізаційне і сакральне значення - так само, як і Храмова гора в Єрусалимі для тих, хто сповідує іслам та іудаїзм. Саме так ми і будемо до цього ставитися. Відтепер і назавжди", - заявив Путін.

Нагадаємо, шведський дипломат Карл Більдт також висміяв путінське пояснення анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram