ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" створила тренувальні табори в Лівії

Схід Лівії перебуває під контролем ісламістських угруповань

"Ісламська держава" створила тренувальні табори в Лівії
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) організували тренувальні табори на сході Лівії.

Про це повідомляє BBC News із посиланням на командувача силами США в Африці генерала Девіда Родрігеса (David Rodriguez).

За словами Родрігеса, зараз там можуть проходити навчання понад сотні ісламістів. Він також сказав, що тренувальні бази створено нещодавно і США "уважно стежать за їхнім розвитком".

За деякими даними, після громадянської війни в Лівії 2011 року, в результаті якої скинули й убили лідера країни Муаммара Каддафі, багато повстанців попрямували до Сирії, щоб битися з військами президента Башара Асада. Імовірно, після цього деякі з бойовиків повернулися назад у Лівію.

Зараз схід Лівії перебуває під контролем різних ісламістських угруповань, які борються одне з одним за владу. Деякі з них присягнули на вірність "Ісламській державі".

Тим часом зараз у Лівії одночасно працюють два парламенти: обраний на останніх виборах у місті Тобрук під керівництвом прем'єра Абдалли ат-Тані та проісламський Загальний нацконгрес у Триполі. Двовладдя виникло через те, що озброєні ісламісти захопили контроль над лівійською столицею - Триполі - і відновили розпущений раніше Нацконгрес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram