ГоловнаСвіт

КНДР погрожує розбомбити південнокорейську різдвяну ялинку

Пхеньян угледів у святковій ялинці військову пропаганду

Влада Північної Кореї угледіла елементи психологічної війни в намірі Південної Кореї розмістити різдвяну ялинку на прикордонній території.

Як повідомляє The Wall Street Journal, у Пхеньяні пообіцяли використовувати артилерію, щоб розбомбити дерево.

Офіційні ЗМІ КНДР заявили, що ялинка є не тільки елементом релігійного свята, а й інструментом ескалації конфлікту між двома країнами.

Сеул планує встановити ялинку на кордоні 23 грудня.

Про те, що Південна Корея планує встановити різдвяне дерево на кордоні з КНДР, стало відомо 2 грудня.

У жовтні Республіка Корея мусила демонтувати ялинку у формі вежі, яка простояла 43 роки, оскільки вона нібито посилювала напруженість між Північчю і Півднем. Зокрема, північнокорейська влада угледіла в ялинці військову пропаганду, оскільки святкову вежу, розташовану приблизно за три кілометри від кордону, було видно з деяких міст Північної Кореї.

Спорная рождественская ель
Фото: EPA/UPG
Спорная рождественская ель

Щороку напередодні Різдва південнокорейці підсвічували вишку і запалювали на ній вогні. У 2004 році Пхеньян і Сеул домовилися взаємно припинити пропагандистську діяльність у прикордонних районах, в тому числі демонстрацію релігійних символів, і шість років ялинка простояла без підсвічування. Але після загибелі корвета "Чхонан" у 2010 році внаслідок обстрілу з боку КНДР, вогні на ній знову спалахнули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram