ГоловнаПолітика

МЗС назвало кількість росіян в місії ОБСЄ в Україні

Із 268 спостерігачів 18 представляють Росію

МЗС назвало кількість росіян в місії ОБСЄ в Україні
Фото: Макс Левин

МЗС заявило, що в місії ОБСЄ в Україні працюють 268 спостерігачів, серед яких 18 росіян. У Маріуполі є 25 спостерігачів від організації, з них росіян - троє.

Про це "Укрінформу" заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

"Це насправді інтернаціональна місія", - наголосив він. За його словами, в Маріуполі представлені спостерігачі із 17 країн ОБСЄ, а в цілому по Україні - із 39 країн.

Нагадаємо, видання "Дзеркало тижня. Україна" звинуватило представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в оприлюдненні секретних даних про місце дислокації українських військових на Донбасі на зустріч 10 листопада з військовими України та Росії в рамках Спільного центру контролю і координації. За даними видання, спостерігачі ОБСЄ розкрили розташування важкої артилерії і танків ЗСУ в районі села Карлівка Донецької області.

РНБО офіційно висловила стурбованість цією інформацією.

Напередодні група "Інформаційний опір" відмовилася від контактів з ОБСЄ, з якою співпрацювала з весни 2014 року. Причиною в ІО назвали те, що в ОБСЄ широко представлені громадяни Росії і вона "дуже часто виступає в ролі ширми для агресивних планів РФ". Прикладом неадекватної оцінки ІО назвав звіт ОБСЄ про обстріл школи в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram