ГоловнаПолітика

У Черкасах затримали 200 "тітушок", які планували брати участь у фальсифікаціях виборів

Серед затриманих - переважно студенти

Співробітники правоохоронних органів затримали в Черкаській області близько 200 "тітушок", яких спеціальними автобусами планували доставити в різні регіони України для участі у фальсифікації виборів Верховної Ради.

Фото: mvs.gov.ua

Про це повідомляє прес-служба Головного управління МВС у Черкаській області.

"Оперативники Черкаського УБОЗу не дозволили зловмисникам впровадити в життя план фальсифікації виборів народних депутатів. Автобуси з порушниками затримано, їх пасажири дають свідчення. Відкрито кримінальне провадження за частиною 4 статті 160 Кримінального кодексу України", - йдеться, зокрема, в повідомленні.

При цьому заступник міністра внутрішніх справ Володимир Яровий під час брифінгу уточнив, що затримано три автобуси, в яких були 200 осіб. І фальсифікації, за його словами, планувалися в Білгород-Дністровському Одеської області, передає 24 канал.

Як повідомляє прес-служба черкаського управління МВС, збір "тітушок" організував житель Одеської області через соцмережі. Учасникам фальсифікації обіцяли від 500 до 2000 гривень, безкоштовний проїзд в автобусі, повноцінне харчування і належні умови. Всі бажаючі приходили на місце збору, де їх фотографували разом з паспортом для звітності.

Перший автобус правоохоронці зупинили на виїзді з Черкас, два інших, пасажирами яких виявилися переважно студенти, - на місці збору.

При обшуку першого автобуса міліціонери виявили алкоголь, наркотичні речовини та пристрій для куріння наркотиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram