ГоловнаПолітика

LB.ua просить народних депутатів України розповісти, як вони голосували за закони 16 вересня

Інформацію про свою позицію просимо повідомити на пошту [email protected] або зателефонувавши до редакції

LB.ua просить народних депутатів України розповісти, як вони голосували за закони 16 вересня
Фото: zn.ua

16 вересня Верховна Рада України ухвалила Закон №5081 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" ("за" - 277 депутатів), а також Закон №5082 "Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей" ("за" - 287 депутатів).

Згідно з прийнятими документами, учасників збройних формувань і самопроголошених органів Донецької та Луганської областей, які протидіяли проведенню антитерористичної операції (АТО), звільняють від кримінальної відповідальності, якщо вони добровільно здали зброю, звільнили заручників і захоплені будівлі, про що подали відповідну заяву до органів досудового розслідування.

Крім того, райони Донецької і Луганської областей отримують особливий статус строком на 3 роки. На території цих районів рішенням міських, селищних, сільських рад створюють загони народної міліції, їхню діяльність координує голова місцевої ради.

Такі важливі для майбутнього країни закони парламент проголосував у закритому режимі і з порушеннями Регламенту ВР. Згідно з Регламентом ВР, таємне голосування можливе лише бюлетенями. Попри це, депутати голосували за допомогою системи "Рада" - з вимкненим табло.

Враховуючи величезний резонанс прийнятих законів, а також право українського суспільства знати позицію своїх обранців, LB.ua просить усіх народних депутатів України повідомити, як вони голосували за зазначені закони. Інформацію про свою позицію просимо повідомити на пошту [email protected] або зателефонувавши до редакції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram