ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала не ізолювати Донбас від України

Ірина Довгань, яку побили в Донецьку, виступила на з'їзді "Батьківщини"

Тимошенко закликала не ізолювати Донбас від України
Фото: facebook.com/YuliaTymoshenko

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала не ізолювати Донбас від України і не віддавати його окупантам.

Про це вона сказала на з'їзді партії після промови на ньому мешканки Ясинуватої Ірини Довгань, яку побили в центрі Донецька за її проукраїнську позицію, пише прес-служба "Батьківщини".

"Я щодня розмовляю з людьми, з якими разом жила, дружила, спілкувалася, я чую їхній біль, і мені соромно, що я тут, на безпечній території, а вони там... Страждають, ризикують життям просто тому, що вони там, і найстрашніше, що вони в повному розпачі, в тупику і не розуміють, як вони будуть жити завтра, що з ними буде завтра, куди їм діватися? Чому Україна, яку вони любили, були зраджені і боролися, чому зараз вона хоче від них відмежуватися і кинути?" - сказала Довгань.

Тимошенко після цього заявила, що "наша свята справа - не дати поставити паркан, стіну між українцями, які проживають на Донбасі, і які мешкають на всій решті території України".

"Наше завдання - не дати відчути сьогодні нашим патріотам, які живуть там, що їх зрадили або кинули. І тому я хочу зараз твердо пообіцяти, що ми не здамо Донбас окупантам, не здамо Донбас Кремлю! Ми будемо боротися за них і за наше право бути єдиними", - наголосила Тимошенко.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що на сході - на лінії протистоянні з бойовиками - може бути побудована "лінія Маннергейма".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram