ГоловнаПолітика

Україна вважає об'єктивним звіт щодо збитого "Боїнга"

Обговорюється напрямок чергової групи експертів на місце падіння літака

Україна вважає об'єктивним звіт щодо збитого "Боїнга"
Владимир Гройсман
Фото: www.business.ua

Попередній звіт Ради розслідувань з питань безпеки Нідерландів щодо обставин і причин катастрофи літака Boeing 777-200 "Малайзійських авіаліній", який було оприлюднено сьогодні, Україна вважає об'єктивним.

Про це сказав на брифінгу віце-прем'єр, голова Держкомісії з розслідування причин падіння літака Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

"На сьогодні попередні висновки зроблено, попередній звіт про результати міжнародного розслідування не є для нас несподіванкою, ми вважаємо його об'єктивним", - зазначив він.

Гройсман наголосив, що Україна і надалі буде робити все можливе, щоб сприяти продовженню та завершенню об'єктивного і всебічного розслідування, збору всіх свідчень.

"Наше завдання - щоб кожне тіло було ідентифіковано, щоб кожного, хто був причетний до цього, було покарано відповідно до міжнародного законодавства", - підкреслив він.

Гройсман повідомив, що, згідно з попереднім звітом, літак зазнав зовнішнього ураження великою кількістю високоенергетичних об'єктів. Цілком імовірно, що ці ушкодження призвели до структурних пошкоджень конструкції літака, що в свою чергу призвело до розвалу літака в повітрі.

За його словами, головне завдання сьогодні - щоб міжнародна група експертів змогла відновити розслідування і знову потрапила на місце падіння літака. Він повідомив, що під час сьогоднішньої зустрічі з міністром оборони Малайзії обговорював, яким чином це зробити.

Гройсман зазначив, що найближчим часом з представниками Нідерландів, Австралії та Малайзії буде проведено обговорення можливості відправити чергову місію слідчих на місце падіння літака.

"Будемо обговорювати можливість такої місії, в тому числі, за посередництва ОБСЄ. Ми будемо продовжувати нашу діяльність, як і раніше, з того часу, коли сталася трагедія, і будемо це робити з максимальною відповідальністю і концентрацією на кінцевому результаті. Нам потрібно дослідити кожен сантиметр території, а особливо тих секторів, на які не допустили експертів", - підкреслив віце-прем'єр.

Нагадаємо, у вівторок Нідерланди опублікували попередній звіт про розслідування обставин катастрофи малайзійського Boeing-777 на сході України. У звіті говориться, що лайнер "зруйнувався в повітрі, ймовірно, внаслідок структурного ушкодження, викликаного влученням у нього великої кількості високоенергетичних об'єктів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram