ГоловнаПолітика

РНБО: вівторок - перший спокійний день на Сході України

Сторони в цілому дотримуються режиму припинення вогню

РНБО: вівторок - перший спокійний день на Сході України
Фото: www.facebook.com/uacrisis

У Раді національної безпеки і оборони повідомили, що вівторок став першим відносно спокійним днем на Сході України.

"Сторони в цілому дотримуються режиму припинення вогню. Це перший відносно спокійний день на Сході України", - сказано в повідомленні інформцентру РНБО.

Водночас, зазначили в раді, терористи зміцнюють позиції в безпосередній близькості біля блокпоста Нацгвардії в районі населеного пункта Слов'яносербськ. Зараз в районі блокпоста зосереджено до 10 танків Т-72. Українські військові посилюють позиції і не піддаються на провокації. Наразі між сторонами зберігається нейтралітет.

Також в РНБО повідомляють, що на тимчасово окупованих територіях російські найманці далі залякують населення.

"У першій половині дня бойовики обстрілювали Макіївку Шахтарського району Донецької області; у Василівці Старобешівського району Донецької області вони обстріляли будинки місцевих жителів і посилюють режим в'їзду-виїзду до вказаного міста. В Горлівці терористи примусово залучають місцевих жителів віком від 20 до 60 років в загони самооборони або для виконання робіт в інтересах терористичної організації "ДНР", - сказано в повідомленні.

На звільнених територіях ситуація залишається спокійною та контрольованою, Маріуполь знаходиться під повною охороною і обороною об'єднаних сил АТО, резюмували в раді.

Нагадаємо, режим припинення вогню діє з 18:00 п'ятниці, проте з того часу, за даними РНБО, позиції українських військових 89 разів обстрілювали, що призвело до загибелі 4 українських військовослужбовців і поранення 29-тьох.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram