ГоловнаПолітика

Співпраця з НАТО зараз важливіша, ніж вступ до Альянсу, - Порошенко

Щоб порушувати питання про приєднання до НАТО, Україна повинна провести низку реформ

Співпраця з НАТО зараз важливіша, ніж вступ до Альянсу, - Порошенко
Фото: www.president.gov.ua

Для України сьогодні важливий розвиток співпраці з НАТО, заявив Президент України Петор Порошенко на спільній прес-конференції з Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном.

Як повідомляє прес-служба президента, співпраця зараз актуальніша, ніж питання вступу в Північноатлантичний альянс.

А для того, щоб порушувати питання про приєднання до блоку, Україна повинна провести низку реформ, переконаний Петро Порошенко.

"Ось чому ми звертаємо таку увагу на реформування та модернізацію українських Збройних сил. Будемо розробляти сектор захисту, оборони, збільшувати його до рівня НАТО", - зазначив він.

Президент зазначив, що співпраця нашої держави з НАТО стосується не тільки сектору оборони. За його словами, блок підтримуватиме Україну в боротьбі з корупцією, встановленні верховенства закону і права тощо.

Глава держави підкреслив, що ситуація на Донбасі  не повинна стати тим фактором, який буде причиною відстрочки реформ. "Наступного тижня ми представимо програму реформ, розроблену у співпраці з ЄС та НАТО", - зазначив Петро Порошенко.

Він також висловив упевненість, що прискоренню процесу модернізації Української держави сприятимуть парламентські вибори і оновлення законодавчої гілки влади.

Про час приєднання України до НАТО Президент сказав: "Коли країна зможе відповідати всім критеріям членства, коли український народ вирішить: коли і яким чином відбудеться приєднання до блоку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram