ГоловнаПолітика

Люстраційний комітет проти висування кандидата в нардепи від пропрезидентського блоку по округу в Херсоні

Кандидата називають "ділком з Каховки"

Люстраційний комітет проти висування кандидата в нардепи від пропрезидентського блоку по округу в Херсоні
Фото: Дарья Чабанова

Люстраційний комітет вимагає не допустити висування Хланя кандидатом в нардепи від пропрезидентського блоку

Херсонські майданівці звернулися до президента України Петра Порошенка, лідеру партії "Удар" Віталія Кличка та керівництва пропрезидентської партії "Солідарність" з вимогою не допустити висування "ділка з Каховки" Сергія Хланя кандидатом в народні депутати по каховському округу №185.

Про це сказано в зверненні Голови люстраційного комітету самооборони Майдану (Херсон) Геннадія Дьяконова до Петра Порошенка, Віталія Кличка і керівництва "Солідарності", від якого має намір балотуватися Хлань.

Серед причин, з яких комітет виступає проти балотування вище названого кандидата, вказують такі:

"У той час, як український народ ціною багатьох життів домігся перемоги "революції гідності" на Майдані в Києві, в той час, коли необхідно нарешті виконати вимоги людей, що стояли на Майдані і провести процес очищення влади від негідників, злодіїв і шахраїв, у владу намагаються прорватися всілякі пройдисвіти. Причому, користуються вони, в тому числі і можливістю президентської партії "Солідарність", безумовним лідером якої є голова української держави Петро Порошенко. Є такий пройда і на Херсонщині. Це бізнесмен Сергій Хлань, який встиг вже побувати в лавах "Сильної України", Партії регіонів і навіть в "мертвонародженою" "Україно - вперед!" Наталії Королевської, від яких намагався балотуватися як до місцевих рад, так і у Верховну Раду України", - йдеться в зверненні.

"Це людина, на рахунку якого рейдерське отримання у власність каховського елеватора ТОВ "Судносервіс", шахрайство з кредитними ресурсами, невиплата зарплати своїм робітникам, спроби обману і підкупу виборців. Більшість його грішків зараз вже в кримінальному провадженні, яке знаходиться на особливому контролі у Генпрокуратури. І саме така людина в серпні 2014 року дивним для нас чином влилася до складу політради херсонської обласної організації партії "Солідарність", - йдеться також.

"У районах Херсонської області, які входять до складу виборчого округу №185 (його центр - в місті Каховка), Сергій Хлань взагалі розповідає, що його висування мажоритарником по цьому округу від пропрезидентського блоку - вже вирішене питання і фактично проводить виборчу кампанію. Однак, ми активісти Майдану з Херсонської області, просимо керівництво політичної партії "Солідарність", лідера "УДАРу" Віталія Кличка і президента України Петра Порошенка вплинути на ситуацію і не допустити висування Сергія Хланя як кандидата в народні депутати України по округу №185 від пропрезидентського блоку. Вважаємо, що Ви погодитеся з нашою думкою про те, що громаду Херсонщини і пропрезидентська блок в парламенті можуть представляти більш чесні, порядні і принципові люди, які своїми справами доводять свій патріотизм і служіння інтересам народу України, а не наповнюють власний гаманець і шукають у Верховній Раді можливість реалізації нових шахрайських схем і відходу від кримінальної відповідальності", - звернулися активісти до Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram