ГоловнаПолітика

НАТО і ЄС не нададуть Україні військову допомогу, - прем'єр Фінляндії

За словами Олександра Стубба, у Євросоюзі не вистачає потужностей для підтримки

НАТО і ЄС не нададуть Україні військову допомогу, - прем'єр Фінляндії
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Ані НАТО, ні Євросоюз не зможуть надати Україні військову допомогу, заявив прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб.

Він сказав, що відповісти на прохання міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про військову допомогу неможливо, інформує УНІАН з посиланням на yle.fi.

"Це неможливо ані з боку НАТО, бо Альянс надає військову допомогу тільки своїм членам, і це добре відомо, ані з боку ЄС, якому не вистачає потужностей, щоб забезпечити таку підтримку", - сказав Олександр Стубб.

За його словами, ключовим питанням є тверде забезпечення перемир'я. Чи готові проросійські сепаратисти в східній Україні до припинення вогню - це "питання на тисячу євро", зазначив він, додавши, що наразі переговори з цього питання не принесли плодів. Фінський прем'єр-міністр зазначив, що Росія і Євросоюз переживають затяжний період крихких відносин.

Війна 2008 року в Грузії і криза в Україні продемонстрували, що Росія також готова використовувати силу, щоб підкріпити свою політику, зазначив він і підкреслив, що цю ситуацію необхідно міняти.

"Це в наших інтересах, щоб стіни між Росією і Заходом були якомога нижче. Це те, до чого потрібно прагнути, однак, на жаль, ми ще далекі від досягнення цієї мети", - резюмував він.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав НАТО і Євросоюз надати Києву військову підтримку для боротьби з сепаратистами на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram