ГоловнаПолітика

Україна готує позов про повернення Криму, - Чалий

У Порошенка не збираються забувати про півострів

Україна готує позов про повернення Криму, - Чалий
Валерий Чалый
Фото: Макс Левин

Заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий повідомив, що Україна готує юридичний пакет документів для повернення Криму.

Як повідомляється на сайті президента, Чалий заявив, що відновлення стратегічних відносин України з Російською Федерацією неможливе без припинення окупації Автономної Республіки Крим.

"Ми вважаємо, що нормалізація відносин України з Росією та ЄС з Росією у майбутньому неможлива без припинення незаконної анексії Криму", - сказав він на брифінгу, додавши, що Україна не збирається "відсовувати це питання на задній план".

"Офіційна позиція України - Крим був, є і буде українським", - зазначив він.

Зараз, повідомив Чалий, Україна готує пакет документів, який має сприяти реалізації цього завдання. "Це займе час, але ми зараз працюємо над юридичним пакетом, який зробить можливим у майбутньому це рішення", - сказав він.

"Сподіваємося, що спільними зусиллями світового співтовариства ми переконаємо таки наших сусідів припинити агресію проти України, відновити її територіальну цілісність у визнаних міжнародним правом кордонах та повернутися до політики діалогу для вирішення актуальніших, глобальнішиих проблем сучасності", - підкреслив Чалий.

Він зазначив, що у випадку, якщо Росія не прислухається до закликів світової спільноти, Україна готова працювати у напрямку посилення санкцій проти неї.

Нагадаємо, про намір України подати позови у міжнародні суди через анексію Криму на початку квітня заявляв тодішній голова МЗС Андрій Дещиця. Із заяви Чалого випливає, що у президента не відмовилися від цієї ідеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram