ГоловнаПолітика

Генпрокуратура зупинила розслідування справи проти Кернеса

Замах на мера став перешкодою для слідства

Генпрокуратура зупинила розслідування справи проти Кернеса
Фото: Скрин-шот с youtube.com

Генеральна прокуратура України зупинила досудове розслідування у кримінальному провадженні проти мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури, пише "Дзеркало тижня. Україна".

У березні харківського градоначальника повідомили про підозру у вчиненні злочинів одразу за трьома статтями: "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", "Тортури" і "Погроза вбивством".

Тоді Печерський районний суд міста Києва обрав Кернесові як запобіжний захід частковий домашній арешт (з 21:00 вечора до 7:00 ранку бути вдома). Однак ситуація змінилася наприкінці квітня - після замаху на Кернеса під час пробіжки.

Спершу, щоб вивезти мера на лікування в Ізраїль, запобіжний захід із часткового домашнього арешту змінили на особисту поруку. А згідно з офіційною відповіддю Генпрокуратури, опублікованою на сайті громадської організації "Доступ до правди", 4 липня було зупинено і розслідування у кримінальному провадженні. Як пояснили у відомстві, "у зв'язку з важкою хворобою підозрюваного" (ст. 280 КК України).

У ГПУ також повідомили, що зараз усі слідчі дії, які можна було провести за відсутності підозрюваного, виконано.

Нагадаємо, 28 квітня 2014 року на Кернеса було скоєно замах. Він отримав тяжке поранення, в результаті якого пробито легеню і печінку, куля пройшла навиліт. Кернес переніс кілька операцій і зараз у Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram