ГоловнаКультура
Спецтема
Форум издателей

На Форумі видавців у Львові цього року не буде російських видавництв

Українських книготорговців також попередили про недоречність продажу російських книг на Форумі

На Форумі видавців у Львові цього року не буде російських видавництв
Фото: bookforum.ua

Форум видавців у Львові цього року пройде без участі російських видавництв.

Про це йдеться в офіційній заяві громадської організації "Форум видавців".

Рішення про бойкот російських книг цього року "Форум видавців" прийняв спільно з Економічним бойкотним рухом, активісти якого закликають відмовитися від вживання продуктів (як матеріальних, так і культурних), зроблених в Росії.

"Купувати російські товари сьогодні - означає опосередковано фінансувати терористів", - вважає координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

"Форум видавців" також попередив українських книгопродавців про те, що торгувати російськими книгами цього року на фестивалі буде недоречно. Якщо ж вони вирішать продавати російські книги, то будуть зобов'язані маркувати їх спеціальними наклейками, щоб покупець бачив, яку книгу він купує. У заяві наголошується, що разом з цим, покупцям російських книг організатори будуть рекомендувати жертвувати кошти на українську армію.

Організатори "Форуму" заявляють, що книги, імпортовані з Росії, становлять три чверті українського книжкового ринку. Така ситуація - нездорова навіть для мирного часу, вважають в організації.

"Я закликаю прийти на Форум видавців і купити українські книжки, - заявила Олександра Коваль, президент ГО "Форум видавців", - Разом з цим я прошу утриматися від псування російських книжок і агресивності на адресу їхніх продавців. Бути чи не бути українській книзі, залежить від того, чи будемо купувати і читати більше. Бути чи не бути Україні - залежить від нашої солідарності і самовідданості".

Нагадаємо, 21-й Форум видавців у Львові пройде з 11 по 14 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram