ГоловнаКультура

У Нікополі почалися зйомки нового фільму Олександра Міндадзе

"Милий Ганс, дорогий Петро" знімають в українсько-російсько-німецькій ко-продукції

У Нікополі почалися зйомки нового фільму Олександра Міндадзе
Александр Миндадзе
Фото: Телекритика

У Нікополі (Дніпропетровська область) почалися зйомки нового ігрового фільму режисера Олександра Міндадзе "Милий Ганс, дорогий Петро".

Про це повідомляє Телекритика.

Фільм знімається за співпраці України, Німеччини та Росії.

За сюжетом, це історія радянського працівника Петра і німецького інженера Ганса, які працюють на виробництві високоточної оптики. Під час варіння скла Ганс робить помилку, в результаті якої гинуть люди. Напарники починають залежати один від одного на тлі розгортання розслідування радянськими внутрішніми органами.

Олександр Міндадзе виступив режисером фільму і автором сценарію.

Зйомки фільму проходять на березі Каховського водосховища. В "Милому Гансі" задіяні німецькі, російські та українські актори. З України в картині беруть участь Світлана Косолапова і Себастьян Антон.

Окрім того, у фільму - український продюсер: компанія SotaCinemaGroup Олега Кохана виділила на зйомки фільму 350 тис доларів. Загальний бюджет картини - 3,3 млн євро.

Нагадаємо, попередній фільм Олександра Міндадзе - драма про Чорнобильську катастрофу "У суботу" -вийшов у 2011 році. Фільм став об'єктом скандалу в Україні: Держкіно засумнівалось в цільовому розподілі державних коштів, виділених на російський фільм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram