ГоловнаПолітика

Тимошенко вимагає якнайшвидшої ратифікації Угоди про асоціацію

Війна не може служити виправданням для зволікання, вважає політик

Тимошенко вимагає якнайшвидшої ратифікації Угоди про асоціацію
Фото: http://batkivshchyna.com.ua

Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Верховна Рада має якнайшвидше ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС.

Про це вона сказала під час зустрічі з міністром закордонних справ Італії Федеріко Могеріні в понеділок у Києві.

"Після революції ми маємо всі передумови, щоб стати невід'ємною частиною ЄС. Недавнє підписання Угоди про асоціацію з ЄС стало для нас історичною подією, але зараз нам потрібна її якнайшвидша ратифікація, - підкреслила Юлія Тимошенко. - Війна не може перешкоджати демократичним перетворенням нашої держави, її наближенню до ЄС та ратифікації Угоди про асоціацію. Але війну потрібно припинити якомога швидше, і в цьому ми сподіваємося на підтримку ЄС".

Могеріні погодилася з тим, що ратифікація Угоди прискорить реформи в Україні

"Підписання Угоди є дуже важливим для нас, це пункт призначення, якого ми досягли, незважаючи на всі перешкоди. Але з іншого боку, це початок на шляху реформ для України, і якнайшвидша ратифікація є ключовою для цього. У цьому процесі Ви можете розраховувати на допомогу Італії та ЄС", - сказала міністр і підкреслила, що "Італія підтримує територіальну цілісність і суверенітет України".

Нагадаємо, Україна, Росія і Євросоюз 11 липня проведуть политичні консультації щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. На них, як очікується, обговорюватимуть наслідки і ризики договору для російського ринку. На думку спостерігачів, саме з цією зустріччю пов'язана затримка з внесенням тексту УА до Верховної Ради президентом.

Втім, 3 липня Петро Порошенко доручив МЗС якнайшвидше підготувати та узгодити з Євросоюзом план ратифікації Угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram