ГоловнаПолітика

СБУ схопила бойовиків, через яких загинули й зазнали поранень десятки солдатів

Терористів упіймали в Слов'янському районі

5 липня Департамент контррозвідки Служби безпеки України під час спеціальної операції на території Слов'янського району ліквідував терористичну групу бойовиків, яка здійснювала збройні напади на військовослужбовців АТО і знищувала українську військову техніку.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Під час спецоперації затримали чотирьох членів цієї групи, яка діяла в тилу сил АТО, її ватажка на прізвисько "Кочегар" - Неварова Євгена Васильовича, 01.04.1967 р.н., і Бистрицького Володимира Сергійовича, 12.01.1979 р.н. на прізвисько "Архар".

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Тактика дій групи зводилася до організації засідок на колони української військової техніки. Члени цієї групи на території Слов'янського району здійснили низку терористичних актів, зокрема знищили 1 БМП, 3 БТР, 8 автомобілів "Урал" і "Хаммер" Збройних сил України.

"Зазначені терористи причетні до нападів із використанням автоматичної стрілецької зброї і гранатометів на військовослужбовців сил АТО, внаслідок яких загинули та дістали поранення десятки українських військовослужбовців. Встановлено, що саме ці бойовики підірвали залізничне полотно на перегоні станцій Букіне-Святогірськ. Свої злочинні дії бандити фіксували на відео для звіту перед своїми російськими вождями", - сказано в повідомленні.

СБУ зазначає, що діяльність злочинців високо оцінювали куратори з Російської Федерації: "Кочегар" і члени його групи отримували значні грошові винагороди за знищення українських силовиків і бойової техніки.

28 червня "Кочегара" й "Архара" наказом Стрєлкова (Гіркін) нагородили відзнаками Російської Федерації - Георгіївським хрестом IV класу.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Нагороди терористам вручав особисто "Стрєлок" у приміщенні свого штабу в Слов'янську.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Під час спецоперації у терористів вилучили автоматичну зброю, снайперську гвинтівку, реактивний протитанковий гранатомет, ручний протитанковий гранатомет, гранати, тепловізор, боєприпаси та вибухівку.

Зараз уживають заходів для виявлення місцеперебування, затримання та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників терористичної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram