ГоловнаПолітика

Парубій: армія взяла в облогу Миколаївку, але не заходить у неї

Бойовики розмістили свої вогневі точки в житлових будинках селища

Парубій: армія взяла в облогу Миколаївку, але не заходить у неї
Фото: www.dyvys.in

Секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що армія взяла в облогу селище Миколаївка під Слов'янськом, але не увійшла в нього.

"Протягом останнього тижня після відновлення активної фази АТО звільнили 4 населені пункти: Закотне, Райгородок, Різниківка, Рай-Олександрівка. Також деякі населені пункти взяли в облогу, щоб не вести в них бойові дії. Зокрема, підрозділи сил АТО вели бій за стратегічно важливий населений пункт Миколаївка. Наприкінці дня наші підрозділи закінчили блокування Миколаївки, створивши умови для звільнення всього району", - сказав він.

Парубій зазначив, що бойовики під час цієї операції зазнали суттєвих втрат, але додав, що в саме селище силовики не увійшли.

"Не увійшли в Миколаївку тому, що як і з іншими містами, вогневі точки бойовиків знаходяться в житлових будинках, багатоповерхівках. Звідти стріляють снайпери. І враховуючи позицію президента не допустити втрат серед цивільного населення, Миколаївку заблоковано, тривають роботи з її подальшого звільнення", - сказав Парубій.

Нагадаємо, за словами Парубія, армія зараз контролює 23 із 26 районів Донецької та Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram