ГоловнаПолітика

Комунікаційну війну Україна програє начисто, - віце-президент Інституту Горшеніна

Французи вважають "РИА Новости" надійним джерелом

Комунікаційну війну Україна програє начисто, - віце-президент Інституту Горшеніна
Вице-президент Института Горшенина Виктор Соколов
Фото: Макс Левин

Французькі експерти нерідко черпають інформацію про ситуацію в Україні з російських ЗМІ. Про це в коментарі LB.ua заявив віце-президент Інституту Горшеніна Віктор Соколов, коментуючи підсумки конференції "Яке майбутнє в України", яка пройшла у французькому парламенті.

"Ми здивовані тим, що почули в рамках цієї конференції, - розповів він. - Деякі експерти повторювали одні й ті самі месиджі. А саме: у кризі винувата Україна; Майдан зробили американці; українська приналежність Криму - "адміністративна помилка", він завжди був і буде російським; Росія потребує підтримки своїх стратегій, зокрема Євразійського союзу і Шовкового шляху; Україна повинна визнати статус-кво Криму й офіційно відмовитися від співпраці з НАТО".

"Іноді виникало відчуття, що ми на ток-шоу одного з російських телеканалів", - додав віце-президент Інституту Горшеніна.

"Позитивно те, що після озвучення нашої позиції і деяких фактів ставлення до ситуації змінювалося. Але, звичайно, видно, що комунікаційну війну Україна наразі програє, - упевнений віце-президент Інституту Горшеніна. - Ми навмисно уточнювали, звідки французькі експерти беруть інформацію. Виявилося - з безпосереднього спілкування з росіянами, які, до речі, були активними і в рамках цієї конференції, і з російських ЗМІ. Чого вартувала фраза одного з французьких аналітиків, який заявив: "РИА Новости - це джерело, якому точно можна довіряти".

За словами Віктора Соколова, очевидно також, що ті іноземні експерти, яким удалося побувати в Україні, значно краще розуміють ситуацію, значно ближчі до реальності. "Ті, хто в Україні не був, нерідко "прошиті" російськими темниками, більше, ніж деякі мешканці околиць Слов'янська", - наголосив він.

РНБО: російські ЗМІ пом\'якшили антиукраїнську риторику після обрання Порошенка

"Важливо також зауважити, що найчастіше оцінки, висловлені про ситуацію в Україні, дають у контексті антиамериканському - ці настрої дуже сильні у французькому політикумі. І антиєвросоюзівському. Рефреном звучало твердження, що ЄС позбавляє Францію незалежності, а справжнім зразком ефективної співпраці незалежних країн є Євразійський союз. А Глазьєв - це "людина, яка проектує майбутнє світу", - розповів віце-президент Інституту Горшеніна.

"Слід розуміти, що Франція та Росія мають тривалу історію позитивних партнерських відносин. Російські та французькі експерти мають довірливі, ба навіть теплі стосунки. Україні такий рівень комунікації ще треба намагатися вибудувати", - резюмував Віктор Соколов.

Нагадаємо, конференція на тему України у французькому парламенті пройшла в четвер за участю провідних європейських експертів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram