ГоловнаПолітика

Екс-заступника Захарченка відправили під домашній арешт

Сергій Лекарь організував постачання з РФ спецзасобів для розгону Майдану

Екс-заступника Захарченка відправили під домашній арешт
Сергей Лекарь
Фото: mvs.gov.ua

Печерський райсуд Києва 3 липня обрав для екс-заступника міністра внутрішніх справ-керівника апарату Сергія Лекаря запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Про це повідомляє сайт ГПУ.

"Встановлено, що за дорученням колишнього міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка його заступник - керівник апарату Сергій Лекарь у січні 2014 року організував незаконне постачання спеціальних засобів виробництва Російської Федерації для їх використання під час силового розгону протестувальників у Києві", - йдеться у повідомленні.

Ці спецзасоби не мали висновків відповідних відомств про безпеку і допустимість їх використання і фактично становили загрозу життю та здоров'ю громадян, зазначає наглядове відомство. Незважаючи на це, 22 січня Лекарь вніс на розгляд уряду проекти змін до Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку. Цього самого дня зазначені правила, якими дозволялося використання спеціальних засобів із РФ, були прийняті на засіданні уряду.

Таким чином, Лекарь вчинив злочин, передбачений ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. 2 липня його було повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Досудове розслідування триває, проводять слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура представила схему організації вбивств на Майдані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram