ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Закрито справу, яку використовував Захарченко для тиску на митрополита Володимира

Митрополит Олександр Драбинко проходив свідком у справі про викрадення монахинь

Закрито справу, яку використовував Захарченко для тиску на митрополита Володимира
Фото: orthodoxy.org.ua

Прокуратура Києва 11 червня 2014 року закрила кримінальне провадження про викрадення двох черниць, в якому секретар глави УПЦ МП митрополит Олександр Драбинко проходив як свідок і яке використовувалося представниками колишньої влади для спроби змістити предстоятеля церкви Володимира.

Про це повідомив сам Драбинко на своїй сторінці у Facebook.

"Колишній міністр внутрішніх справ України В. Захарченко, шантажуючи, наполягав, щоб я написав заяву про звільнення мене з усіх займаних мною на період 23 червня 2013 року посад. Прохання в такому вигляді Митрополит Володимир відмовився підписувати, сказавши, щоб я написав клопотання: "На період з'ясування обставин справи, в якій я проходжу як свідок, усунути від усіх посад, які я займаю" (оригінал клопотання знаходиться в канцелярії)", - повідомив Драбинко.

Таким чином, заявив митрополит, з 11 червня він вважає себе де-факто відновленим у раніше займаних посадах, зокрема: голови Нагородного відділу УПЦ; головного редактора офіційного сайту УПЦ; телеведучого авторської програми "Православний вісник"; шеф-редактора "Православної Церковної газети".

Нагадаємо, у серпні минулого року Олександр Драбинко після скандалу з викраденням черниць Свято-Покровського жіночого монастиря подав у Синод заяву про відставку.

У кримінальному провадженні, відкритому за фактом викрадення черниць, підозрювали підприємця Сергія Бута, який, як пишуть ЗМІ, був знайомий з Драбинком. Сам митрополит у цій справі проходив як свідок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram