ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Пшонка і Захарченко шантажували голову УПЦ МП?

Конфлікт стався влітку 2013 року

Пшонка і Захарченко шантажували голову УПЦ МП?
Фото: Пресс-служба УПЦ МП

Колишній генеральний прокурор України і екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вимагали від Блаженнішого Володимира, голови Української православної церкви Московського патріархату, добровільно зректися престолу.

Про це йде мова у матеріалі Соні Кошкіної "Церковна революція".

"Влітку 2013-го найближча до Блаженнішого Володимира людина, митрополит Олександр Драбинко і його друг Сергій Бут потрапили в каламутну історію з нібито викраденням настоятельки і монахині Покровського монастиря", - пише автор.

Чи було саме викрадення - незрозуміло досі. Потерпілі свідчити відмовлялися, обговорювати ситуацію з Блаженнішим - тим більше, стверджує автор.

Сергія Бута відразу посадили під варту, а Драбинка взяли під цілодобову охорону.

"Одразу після того, що сталося, до Блаженнішого Володимира прибули Віталій Захарченко і Віктор Пшонка. Прибули по черзі. Кожен сказав одне і те саме: або ви зрікаєтесь, і ми Сашу відпускаємо, або ви продовжуєте очолювати церкву, але Сашу ми посадимо на термін від восьми до 13 років", - пише автор.

"Оцініть межу цинізму цих глибоко "релігійних людей". Пізнавана - знову таки - схема "взяття заручника". Але, погодьтеся, одна справа - заручник в політикумі, інша - у церкві", - міркує Соня Кошкіна.

"Блаженніший Драбинка не "здав". Остаточно "закрити" його у органів нахабства теж не вистачило і ситуація "зависла" майже на півроку. Повністю звільнитися від "нагляду" йому вдалося тільки зараз", - йдеться в статті.

Читайте подробиці в матеріалі Соні Кошкіної "Церковна революція".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram