ГоловнаПолітика

Медведєв приїхав у Крим

МЗС України висловило протест

Медведєв приїхав у Крим

Прем’єр Росії Дмитро Медведєв прибув із дводенною робочою поїздкою у Крим.

25 травня він відвідає в Севастополі управління Федеральної міграційної служби, де обладнано центр виготовлення паспортів громадян РФ.

Потім Медведєв як лідер партії "Единая Россия" спілкуватиметься з громадянами в громадській приймальні місцевого відділення партії.

26 травня Медведєв відвідає міжнародний дитячий центр "Артек".

Міністерство закордонних справ України висловило обурення візитом Медведєва до Криму, йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"МЗС висловлює рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з українською стороною прибуттям 25 травня голови російського уряду Д. Медведєва на тимчасово окуповану Росією частину території України - в Автономну Республіку Крим і місто Севастополь", - сказано в повідомленні.

У МЗС зазначають, що такі дії - грубе порушення Росією чинного законодавства України, її суверенітету, норм міжнародного права, зокрема Статуту Організації Об'єднаних Націй і Резолюції Генеральної асамблеї ООН "Територіальна цілісність України", Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1997 року.

Українське зовнішньополітичне відомство вкотре закликало російську сторону поважати територіальну цілісність і суверенітет України, скасувати рішення про приєднання Криму і дотримуватися норм міжнародного права і двосторонніх договорів.

Нагадаємо, це вже друга поїздка Медведєва в Крим після анексії: 31 березня він провів у Сімферополі виїзне засідання уряду РФ.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram