ГоловнаПолітика

США відклали військові навчання з Україною на невизначений термін

Причиною перенесення став конфлікт між Росією і Україною

США відклали військові навчання з Україною на невизначений термін
Фото: Fort Wainwright Public Affairs Office / Flickr

США відклали на невизначений термін заплановані на липень спільні військові навчання Exercise Rapid Trident 14 з Україною.

Про це повідомили в прес-службі Європейського командування Збройних сил США, інформує РБК-Україна з посиланням на The Army Times.

У військових навчаннях, які повинні були пройти неподалік від Львова в липні 2014 р., планувалася участь понад 200 військових армії США. Під час навчань представники Збройних сил України, США, Вірменії, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Молдови, Польщі, Румунії та Великобританії мали разом здійснити заходи, спрямовані на відпрацювання взаємодії в миротворчих операціях.

"Навчання Rapid Trident 14, які спочатку планувалося провести в липні в Україні, будуть перенесені. Точні дати і учасники будуть визначені у міру подальшого їх планування", - повідомили в прес-службі.

Причиною перенесення навчань капітан ВМС США Грег Хікс назвав конфлікт між Росією і Україною.

Нагадаємо, на початку квітня українські військові взяли участь у навчаннях НАТО в Болгарії зі взаємодії в кризових ситуаціях.

Зазначимо також, 6 травня, в Румунії почалися румуно-американські військові навчання Black Sea Rotational Force 14 (BSRF).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram