ГоловнаПолітика

За результатами засідання Радбезу ООН Захід підтримав Україну

Росія не виступала

За результатами засідання Радбезу ООН Захід підтримав Україну

У Нью-Йорку завершилося засідання Ради Безпеки ООН щодо України у форматі закритих консультацій, скликане за ініціативою офіційного Києва.

Про це повідомив телефоном представник Постійного представництва України при ООН Єгор Пивоваров, пише Укрінформ.

Західні партнери висловили підтримку зусиль України, спрямованих на проведення демократичних виборів президента, Росія промовчала.

"Україна донесла свою стурбованість провокаційними діями російської сторони, спрямованими на зрив виборів. Ми також інформували членів Ради Безпеки про можливу дестабілізацію ситуації в Україні 25 травня - в день голосування. Крім того, ми запевнили, що український уряд, суспільство розглядає проведення президентських виборів як наріжний камінь стабілізації політичної ситуації в країні", - зазначив спікер постпредства.

Дипломат також підкреслив, що "західні партнери висловилися за те, щоб Україна мала можливість провести транспарентні демократичні вибори". При цьому, за його словами, представники Великобританії "закликали Росію сприяти нормалізації ситуації на Сході України і використовувати свій вплив, щоб дати українській владі реалізувати це волевиявлення".

На питання про позицію Росії під час засідання Єгор Пивоваров відповів: "Росія не виступала".

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у четвер заявив, що українська сторона звернулася до партнерів у Раді Безпеки ООН з проханням терміново скликати засідання Радбезу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram