ГоловнаПолітика

Генпрокуратура перевіряє рішення всіх екс-міністрів оборони

ГПУ відзначає зниження боєздатності Збройних сил

Генпрокуратура перевіряє рішення всіх екс-міністрів оборони
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура вирішила перевірити, як рішення кожного з екс-міністрів оборони та колишніх начальників Генштабу впливали на боєздатність Збройних сил.

Про це заявив начальник головного управління ГПУ Петро Візнюк, повідомляє прес-служба відомства.

"Дії кожного Міністра оборони, кожного начальника Генштабу будуть досліджуватись на предмет того, які управлінські рішення вони виносили щодо реформування, скорочення, передислокації Збройних сил. Окрім того, буде приділена увага закупівлі озброєння, військової техніки, а також тому, скільки бюджетних коштів витрачено і на що вони пішли. За всіма цими питаннями розслідується багато епізодів, адже ми залучили до цього серйозних експертів своєї справи, групу фахівців військової інспекції та державно-фінансової інспекції", - сказав він.

Візнюк зазначив, що саме рішення попередніх керівників Міністерства привели до значних труднощів у нинішній мобілізації, відсутності підготовки військовослужбовців і нормального забезпечення армії необхідним.

Як приклад він навів систему аутсорсингу (передача від Міністерства оборони послуг з постачання стороннім виконавцям на умовах субпідряду), яка, на його думку, повністю себе дискредитувала. Він розповів, що за Михайла Єжеля Міністерство оборони просто подарувало 40 млн грн комерсантам і відшкодувало їм за фіктивними угодами кошти на комунальні потреби.

Візнюк заявив, що перевіряються також рішення Павла Лебедєва, Дмитра Саламатіна, Анатолія Гриценка та інших екс-міністрів.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура заявила, що в 2010-2013 роках, коли президентом був Віктор Янукович, під час проведення заходів з реформування МО керівники Міністерства прийняли низку рішень, в результаті яких бойова готовність військових частин ЗСУ знизилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram