ГоловнаПолітика

Павловський просить профільні організації проаналізувати доходи Порошенка на корупційну складову

За словами депутата, статок Порошенка різко зріс після роботи в уряді Януковича-Азарова

Павловський просить профільні організації проаналізувати доходи Порошенка на корупційну складову
Фото: job-sbu.org

Народний депутат Андрій Павловський звертається до урядових і неурядових антикорупційних структур з проханням проаналізувати стрімке зростання статку Петра Порошенка на предмет корупційної складової.

Про це йдеться в заяві депутата, повідомили в прес-службі "Батьківщини".

"Загальновідомим є факт, що статок Петра Порошенка, за оцінкою авторитетного журналу "Форбс", зріс до понад півтора мільярда після того, як він попрацював міністром економічного розвитку в уряді Януковича-Азарова. Відомо також, що саме міністр економічного розвитку відповідає за процедуру тендерів, через які в нашій країні традиційно здійснювалася масштабна корупція", - зазначив Павловський.

Він також звернув увагу на дослідження порталу "Наші гроші" щодо участі бізнес-структур, близьких до Петра Порошенка, у державних закупівлях.

Відповідно до публікації, ТОВ "Укравтозапчастина" (раніше входила в "сімейну" корпорацію Порошенка, зараз під керівництвом давнього бізнес-партнера кандидата в президенти) за шість років отримала державних замовлень на 457 млн грн., з них 386 млн за роки правління Януковича.

Група компаній "Богдан" отримала 979 млн гривень з 2008 року. При цьому лише 75 млн гривень припали на часи прем'єрства Юлії Тимошенко, а понад 904 мільйонів гривень. - майже мільярд - на час Януковича.

ПрАТ "Київський завод електротранспорту" в 2011-2013 роках, коли акціонером фірми стала фірма "Богдан - електротранс", отримав в тендерах "Київпастрансу" 115 млн грн.

Окрім того, депутат звернув увагу на непрозорі тендери на забезпечення армії, в яких теж перемагають структури, близькі до Порошенка.

Павловський зазначив, що напередодні президентських виборів суспільство має знати про основних кандидатів якомога більше. "Українці повстали проти масштабної корупції попередньої влади під час Революції гідності. Чого коштували життя героїв Небесної сотні, якщо зараз до влади прийде корупціонер з не меншими апетитами, ніж Янукович?", - запитує Павловський.

"Враховуючи це, абсолютно необхідно, щоб Петро Порошенко пояснив суспільству, за рахунок чого його статок зріс до 1,6 млрд грн. А поки він відмовляється це зробити, я прошу урядові та неурядові антикорупційні організації - наприклад, Антикорупційне бюро під керівництвом Тетяни Чорновол - проаналізувати доходи кандидата на предмет корупційної складової і оприлюднити результати дослідження", - зазначив депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram