ГоловнаПолітика

Добкін закликав Турчинова забезпечити безпеку членів виборчкомів

Кандидат в президенти вважає, що влада не забезпечила рівні умови для передвиборної кампанії

Добкін закликав Турчинова забезпечити безпеку членів виборчкомів
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти Михайло Добкін просить в.о. президента Олександра Турчинова забезпечити безпеку членів виборчих комісій, які зазнають нападів і загроз.

"Вимагаю від Вас як нинішнього в.о. президента України забезпечити безпеку членів територіальних виборчих комісій, спостерігачів, довірених осіб і всіх, хто залучений до організації та проведення 25 травня голосування та підрахунку голосів на всій території країни. Від Ваших кроків і рішень щодо забезпечення права на вільне волевиявлення громадян залежить майбутнє країни. Країни, в любові до якої ви так часто зізнаєтеся", - цитують Ukranews звернення Добкіна.

За словами Добкіна, тимчасова українська влада не змогла забезпечити всіх кандидатів у президенти рівними умовами для ведення передвиборної кампанії, позбавивши громадян країни конституційного права обирати і бути обраними.

"Поряд із численними нападами на агітаторів і знищення агітаційної продукції, ноу-хау цих виборів стали також спроби фізичного усунення людей, які проводили агітаційну діяльність за кандидата в президенти в рамках чинного законодавства України. У багатьох регіонах країни сьогодні фіксуються залякування членів окружних виборчих комісій, напади на виборчі дільниці, знищення обладнання та програмного забезпечення", - йдеться у зверненні.

Зокрема, стверджується, що 20 травня 2014 року близько 16 години стався напад на агітаційний намет кандидата у президенти України, розташований біля кінотеатру "Олімп" у Кривому Розі Дніпропетровської області. Внаслідок скоєного злочину постраждало кілька людей, один з них перебуває з численними травмами і колото-різаними ранами в лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram