ГоловнаСуспільствоЖиття

Пентагон підтвердив, що Росія відвела "деякі" війська від України

Водночас неподалік від кордону залишаються десятки тисяч російських військовослужбовців

Пентагон підтвердив, що Росія відвела "деякі" війська від України

Пентагон може підтвердити початок відведення російських військових частин із місць дислокації неподалік від кордонів України.

Про це заявив представник Пентагону полковник Стів Уоррен, повідомляє УНІАН.

"Ми бачили, що деякі російські війська відвели від кордону", - сказав Уоррен журналістам.

Однак, за його словами, США не квапляться робити висновки, і неподалік від кордону залишаються десятки тисяч російських військовослужбовців. США, як і раніше, стурбовані, що ці сили можуть дестабілізувати ситуацію в Україні, підсумував представник Пентагону.

Нагадаємо, Міноборони РФ заявило, що російські військовослужбовці, залучені до навчань у Ростовській, Бєлгородській і Брянській областях, повертаються в місця постійної дислокації. 21 травня в Міноборони РФ заявили, що навчання біля кордонів України проводили протягом півроку, війська повернуться в місця постійної дислокації тільки до 1 червня.

19 травня в Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін дав команду повернути російські війська, які проводять навчання біля кордону України, в місця постійної дислокації.

7 травня Путін також заявив, що російські війська відвели від кордонів з Україною. Однак НАТО і Пентагон спростували цю інформацію.

Після цього влада США оприлюднила нові супутникові фотографії, які свідчать, що російські війська все ще перебувають біля українського кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram