ГоловнаСуспільствоПодії

У Слов'янську захопили українського журналіста

Працівника ЗМІ підозрюють у зв'язках із "Правим сектором"

У Слов'янську захопили українського журналіста
Фото: Макс Левин

У Слов'янську Донецької області захопили і незаконно утримують українського журналіста, колишнього співробітника Першого національного Сергія Лефтера, який висвітлював події в місті від фонду "Відкритий діалог".

Про це йдеться в повідомленні фонду.

Журналіста затримали 16 квітня. Джерело фонду повідомило, що його звинуватили в участі у "Правом секторі" та шпигунстві. За останніми даними, зараз Лефтер перебуває в підвалі міського відділення СБУ на вул. Карла Маркса, куди його перевезли з будівлі міськради. Фізичний стан журналіста не відомий.

"Фонд "Відкритий діалог" звертається до представників ООН і ОБСЄ з проханням визнати, що відповідальність за викрадення українського журналіста лежить на Російській Федерації, яка здійснює військову агресію проти України. Росія перешкоджає збору й оприлюдненню об'єктивної інформації про події на сході України, чим пояснюються переслідування незалежних журналістів. Водночас триває активна російська пропаганда в регіоні та у світі, поширення неправдивої інформації, в підсумку розгортається та поглиблюється конфлікт між Україною і Росією", - йдеться, зокрема, у повідомленні.

Нагадаємо, Слов'янськ, незважаючи на анонсовану антитерористичну акцію, перебуває під контролем сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram