ГоловнаПолітика

Росія заборонила в'їзд 13 канадцям

В список вошли два гражданина Канады украинского происхождения.

Росія заборонила в'їзд 13 канадцям
Фото: www.obozrevatel.com

МЗС РФ оголосив про санкції щодо 13 канадських високопоставлених чиновників, парламентарів та громадських діячів, яким закривається в'їзд у РФ у зв'язку з канадськими санкціями щодо України та Криму.

Про це йдеться в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

У список потрапили: радник прем'єр-міністра з зовнішньої і оборонної політики Крістін Хоган, керівник апарату прем'єр-міністра, клерк Таємної Ради Уейн Вутерс, заступник керівника апарату прем'єр-міністра Жан-Франсуа Трамбле, спікер палати громад парламенту Ендрю Шир, керівник фракції Консервативної партії в палаті громад парламенту Пітер ван Лоан і голова комітету з закордонних справ і міжнародної торгівлі сенату парламенту Рейнел Андрейчук.

Також серед осіб, яким заборонено в'їзд у РФ: Дін Еллісон - голова комітету з закордонних справ і міжнародного розвитку палати громад парламенту; Поль Дюар - заступник голови комітету з закордонних справ і міжнародного розвитку палати громад парламенту; Ірвін Котлер - заступник голови підкомітету з прав людини комітету з закордонних справ і міжнародного розвитку палати громад парламенту; Тед Опітц - член палати громад парламенту; Христя Фріленд - член палати громад парламенту; Джеймс Безан - член палати громад парламенту і Пол Грод - президент Канадського українського конгресу.

Нагадаємо, раніше Канада ввела обмежувальні санкції щодо українських та російських чиновників, які несуть політичну відповідальність за кризу в Україні та АР Крим. У список увійшли 10 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram