ГоловнаПолітика

Канада показала свій "чорний список" українських і російських чиновників

Чорні списки Оттави стали реакцією на події в Криму

Канада показала свій "чорний список" українських і російських чиновників

Канада ввела обмежувальні санкції проти українських і російських чиновників, які політично відповідальні за кризу в Україні та АР Крим.

Про це повідомляє прес-служба прем’єр-міністра Канади.

У "чорний список" Канади з-поміж українців потрапили прем'єр Криму Сергій Аксьонов і спікер кримського парламенту Володимир Константинов, а також голова проросійської політичної організації "Український вибір" Віктор Медведчук.

У списку санкцій, що оголосив у своїй заяві прем’єр-міністр Канади Стівен Харпер, фігурують семеро росіян. Зокрема: радник президента РФ Сергій Глазьєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, член Ради Федерації Андрій Клішас, голова Комітету у справах сім'ї в Державній думі Олена Мізуліна, заступник голови уряду РФ Дмитро Рогозін, депутат Держдуми Леонід Слуцький, помічник президента РФ Владислав Сурков.

Санкції передбачають заборону на в'їзд на територію Канади і заморожування активів цих чиновників, якщо такі буде виявлено.

Варто зазначити, що Канада ввела санкції проти росіян і кримчан слідом за США і Євросоюзом. Чорні списки Оттави, Вашингтона і Брюсселя стали реакцією на події в Криму, де 16 березня жителі проголосували за приєднання до РФ.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram