ГоловнаПолітика

Соболєв: коаліція згодна на дострокові вибори до ВР

Депутат спростував інформацію про "мирову угоду" з РФ

Соболєв: коаліція згодна на дострокові вибори до ВР
Фото: Макс Левин

Парламентська коаліція підтримує призначення дострокових виборів до Верховної Ради після того, як відбудуться президентські вибори 25 травня.

Про це сказав на брифінгу в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє РБК-Україна.

"Ті переговори, які відбулися в рамках коаліції, підтверджують, що ми залишаємося на позиції, що після завершення президентських виборів і встановлення результатів виборів президента, які мають відбутися 25 травня 2014 року і жодна інша дата не обговорюється в коаліції, мають негайно прийняти рішення щодо проведення парламентських виборів", - сказав Соболєв.

При цьому він спростував інформацію про підготовку "мирової угоди" з РФ, згідно з якою влада України повернеться до виконання угоди від 21 лютого, за якою вибори президента мають відбутися наприкінці 2014 року.

"Це не відповідає дійсності", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, газета "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на джерела написала, що українська влада розробила сценарій виходу з кризи між Україною і РФ та збереження Криму у складі України, який готуються передати президенту Росії Володимиру Путіну.

Сценарій виходу з кризи, нібито схвалений у "Батьківщині", полягає в тому, щоб повернутися до виконання умов угоди від 21 лютого, але вже без Віктора Януковича. Янукович має піти або за власним бажанням, або через процедуру імпічменту.

За інформацією газети, за цим планом восени мають ухвалити нову Конституцію, з украй урізаними повноваженнями президента і вельми широкими повноваженнями Криму та інших регіонів. Окрім того, мають створити широку парламентську коаліцію за участю Партії регіонів, але без дострокових парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram