ГоловнаСуспільствоЖиття

Росіяни закрили газету "Коммерсантъ-Украина"

Втім, видання може відновити випуск після стабілізації в Україні

Росіяни закрили газету "Коммерсантъ-Украина"

Керівництво російського видавничого дому "КоммерсантЪ" закриває газету "Коммерсантъ-Украина".

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на гендиректора видавничого дому Павла Філенкова.

"Ми прийняли рішення призупинити видання "Коммерсантъ-Украина" до того моменту, поки ситуація не стабілізується. Але я не виключаю, що такого моменту не буде - економічні проблеми у видання були і до цього, вони нікуди не поділися, - пояснив Філенков. - Основними рекламодавцями газети були компанії банківського та автомобільного секторів, з початком подій в Україні видання стало не тільки безперспективним, а й безнадійним".

"Ті гроші, які є в конторі, направлять на виплати співробітникам, заборгованостей із зарплат ми не допустимо. Всього в штаті "Коммерсантъ-Украина" є близько ста осіб", - розповів Філенков. Наразі, уточнив він, обговорюється питання, скільки журналістів працюватимуть в Україні для російського видання.

У четвер черговий номер газети "Коммерсантъ-Украина" не вийшов.

Нагадаємо, 12 березня власник об'єднаної компанії "Афиша-Рамблер-SUP" Олександр Мамут звільнив головного редактора "Ленти.ру" Галину Тимченко і призначив на цю посаду Олексія Гореславського. Редакція розцінила цей крок як прояв цензури, більшість журналістів мають намір звільнитися. Звільнення Тимченко пов'язане з публікацією інтерв'ю з представником української організації "Правий сектор".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram