ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко обіцяє "придумати" роботу для журналістів "Коммерсантъ-Украина"

Депутат вважає ліквідацію газети зумовлено інформаційною війною

Порошенко обіцяє "придумати" роботу для журналістів "Коммерсантъ-Украина"
Фото: Макс Левин

Народний депутат України Петро Порошенко (позафракційний) натякнув, що може дати роботу журналістам видання "Коммерсантъ-Украина", закритого російським керівництвом у четвер.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"Закриття "Коммерсантъ-Украина" - це черговий сигнал про те, що інформаційна війна проти України входить в активну фазу. Це пряма ознака наступу на свободу слова, на право журналістів на професію, на демократію. У цих умовах нам потрібна солідарність всіх. Закликаю журналістів, які чесно і самовіддано виконують свою роботу, не розчаровуватися у своїх силах, адже саме від Вашої роботи залежить те, як розвиватиметься Україна. Вірю у Вашу громадянську позицію! А журналісти "Коммерсантъ-Украина" без роботи не залишаться. Щось придумаємо", - написав Порошенко.

Як відомо, в четвер черговий випуск газети не вийшов у світ. Крім того, сайт kommersant.ua зараз перенаправляє відвідувачів на ресурс kommersant.ru. При цьому архів сайту (всі номери газети викладали в мережу) недоступний - сайт практично знищили.

Гендиректор російського видавничого дому "Комерсантъ" Павло Філенков заявив, що рішення припинити видання газети обумовлено економічними причинами.

Однак журналісти "Коммерсантъ-Украина" повідомили, що закриття відбулося після того

, як українська редакція відмовилася ставити текст, надісланий росіянами "згори", замість власного матеріалу про українську армію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram