ГоловнаСуспільствоЖиття

Організаторів бійні в Донецьку завезли автобусами з Росії

Росіяни відверто зізналися, що були організаторами нападу на мітингувальників

Громадяни Росії, які зазнали легких тілесних ушкоджень під час сутичок у Донецьку, відверто зізнавалися лікарям, які надавали їм першу допомогу, що вони є учасниками нападу.

Про це в соціальних мережах повідомляють активісти з Донецька.

"Є постраждалі росіяни - але дуже легко постраждали, кажуть відверто, що вони розгойдували автобуси і кидали плиткою, були організаторами нападу - це вони розповідають лікарям під час надання їм допомоги медиками. Я повторюся, що мій друг сьогодні чергує на "швидкій", - написала журналіст Тетяна Заровна на своїй сторінці у Facebook.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що російські "туристи" масово приїжджають у Донецьк напередодні мітингу за єдність України. Донецькі активісти сфотографували один з автобусів, у якому громадяни Росії прибули в Донецьк.

Автобус приїхав за адресою вулиця Гаражна, 1. Організатор поїздки - фірма "Волга-травел". Офіційний маршрут: Єсентуки - Афіни, повідомляє Gazeta.ua.

Фото: Тетяна Заровна

Нагадаємо, 13 березня понад тисяча агресивно налаштованих проросійських активістів напали на учасників мітингу за єдність України на площі Леніна в Донецьку.

Спочатку вони закидали своїх опонентів яйцями, петардами і димовими шашками, а коли мітинг закінчився, почали бити учасників акції, які розходилися.

Унаслідок сутичок від ножового поранення загинув 22-річний хлопець. ЗМІ повідомляють про трьох загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram