ГоловнаСуспільствоПодії

Семеро "амністованих" політв'язнів, у тому числі - активісти Майдану, досі залишаються за ґратами

Турчинов досі не підписав ухвалений Верховною Радою закон

Семеро "амністованих" політв'язнів, у тому числі - активісти Майдану, досі залишаються за ґратами
Антон Харитонов, Евгений Федорченко и Сергей Демин
Фото: http://kp.ua

Семеро політв'язнів досі не вийшли на волю, незважаючи на те, що їх "амністувала" Верховна Рада. Про це LB.ua розповів глава Комітету визволення політв'язнів Микола Коханівський.

"Верховна Рада у вівторок ухвалила закон про звільнення 34 політв'язнів. Тепер чекаємо, коли Турчинов його підпише", - говорить Кохановський.

Станом на сьогодні, 13 березня, в СІЗО перебуває так звана "група Підлісного": Сергій Александров, Максим Головін, Олександр Македонський і Тимофій Підлісний, яких затримали вранці 23 січня. Всі четверо - активісти Майдану, учасники сутичок на Грушевського, поставляли на передову продукти і різні потрібні речі. 23-го січня вони мали привезти на Грушевського запчастини для виготовлення 13 катапульт. Але не встигли. Міліція інкримінувала їм не просто масові заворушення, а поставку зброї на Майдан, вимагання та викрадення сина нардепа Миколи Лісіна.

Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення тиждень розглядав справу "групи Підлісного", і дійшов висновку, що справа сфабрикована, і всі четверо фігурантів є політв'язнями. Після чого їх прізвища вписали в текст законопроекту.

Також досі відбувають покарання у колоніях "запорізькі паламарі" - Сергій Дьомін, Антон Харитонов та Євген Федорченко, яких засудили за організацію вибухів у Свято-Покровському храмі в Запоріжжі 2010 року. Засуджені намагалися домогтися перегляду вироку, заявляючи, що свої свідчення давали під тиском співробітників міліції.

Нагадаємо, у вівторок законопроект №4271 про усунення неточностей та неузгодженостей в тексті ухваленого закону України про внесення змін до закону України "Про застосування амністії в Україні" ухвалили голосами 235 нардепів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram