ГоловнаПолітика

Тимошенко прогнозує партизанську війну в Криму

Лідер "Батьківщини" закликає до жорстких економічних санкцій

Тимошенко прогнозує партизанську війну в Криму
Фото: www.tymoshenko.ua

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко прогнозує виникнення партизанської війни в Криму у разі його анексії Росією.

"Безпосереднім наслідком цього стане партизанська війна. Це перетвориться на справжню гарячу точку в Криму. Якщо Путіну дозволити використовувати такі інструменти з військовим компонентом у випадку Криму, тоді де вона зупиниться? Хто наступний? Ми ніколи не зможемо стабілізувати ситуацію в Україні і в більш широкому регіоні, якщо це перетвориться на перманентний конфлікт", - сказала Юлія Тимошенко в інтерв'ю інформаційному агентству Reuters.

За її словами, міжнародні інструменти, які світ застосовує проти Росії, неефективні. Юлія Тимошенко закликала демократичний світ до негайних дій для того, щоб запобігти виникненню в Європі нової гарячої точки. "На сьогодні заходи, які вживають США та ЄС, не привели до якого-небудь відчутного результату", - зазначила вона.

Екс-прем'єр України вкотре підкреслила, що захоплення Росією Кримського півострова може створити загрозу для всього регіону на тривалий час. На її думку, світ повинен вдатися до жорстких економічних санкцій і продемонструвати Володимиру Путіну, що його дії в Україні неприйнятні.

Нагадаємо, у вівторок Верховна Рада ухвалила звернення до держав-гарантів безпеки України, в якому, зокрема, міститься прохання про військову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram