ГоловнаПолітика

Рада пригрозила кримському парламенту розпуском

Кримським депутатам дали час до 12 березня на скасування референдуму

Рада пригрозила кримському парламенту розпуском
Фото: EPA/UPG

Верховна Рада ухвалила заяву у зв'язку з призупиненням дії рішення кримського парламенту про проведення 16 березня загальнокримського референдуму.

За ухвалення в цілому проекту постанови №4388 проголосували 255 депутатів за мінімально необхідних 226.

Згідно з документом, Рада констатує, що зазначене рішення парламенту АРК суперечить положенням Конституції України.

Окрім того, ВР зазначає, що звернення кримського парламенту до президента і Федеральних зборів РФ суперечить статтям 134 і 138 Конституції України, згідно з якими ВР АРК не наділена повноваженнями здійснювати зовнішньополітичні відносини.

"Верховна Рада України вимагає від Верховної Ради Автономної Республіки Крим негайно переглянути своє рішення від 6 березня 2014 року і привести його у відповідність до Конституції України та Конституції Автономної Республіки Крим, затвердженої Законом України від 23 грудня 1998 року. Якщо зазначене рішення до 12 березня 2014 року не приведе Верховна Рада Автономної Республіки Крим у відповідність до Конституції України та Конституції Автономної Республіки Крим, у Верховній Раді України буде ініційовано питання про дострокове припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим", - сказано в заяві.

Верховна Рада також звернеться до Венеціанської комісії з приводу рішення кримського парламенту від 6 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram