ГоловнаПолітика

Захарченко підписав наказ про видачу бойової зброї силовикам

МВС вимагає від учасників протесту добровільно скласти зброю

В.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко підписав наказ про видачу бойової зброї співробітникам правоохоронних органів.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У рамках роботи Антитерористичного центру при Службі безпеки України мною підписані відповідні накази - правоохоронцям видано бойову зброю і її застосують згідно із Законом України "Про міліцію", - сказано в ньому.

Зброя застосовуватиметься: для захисту громадян від нападу, що загрожує їх життю і здоров'ю, а також звільнення заручників; для відбиття нападу на співробітника міліції або членів його сім'ї, якщо їх життю або здоров'ю загрожує небезпека; для відбиття нападу на об'єкти під охороною, конвої, житло громадян, приміщення державних і громадських підприємств, установ і організацій, а також звільнення їх у разі захоплення, т.ін. "МВС вимагає від екстремістів добровільно скласти зброю і повернутися в рамки мирного протесту. А лідерам і представникам опозиції, які здатні тверезо оцінити ситуацію, - відмежуватися від радикалів і не підтримувати їх надалі", - заявив Захарченко.

Нагадаємо, застосування силовиками бойової зброї зафіксовано на відео. Жертвами цього стали кілька десятків учасників протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram