ГоловнаПолітика

Позафракційні депутати запропонували Раді почути суспільство

Зареєстровано проект договору між парламентом і людьми

Позафракційні депутати запропонували Раді почути суспільство
Фото: www.facebook.com/cn.opora

9 позафракційних депутатів Верховної Ради пропонують парламенту розробити і ухвалити до 21 лютого договір з переліком заходів та конкретних термінів виконання вимог суспільства.

Про це йдеться в проекті постанови № 4153, зареєстрованому в Раді 17 лютого.

Авторами законопроекту є позафракційні депутати Володимир Литвин, Олег Ляшко, Юрій Благодир, Степан Івахів, Ігор Єремєєв, Сергій Мартиняк, Валерій Мошенський, Віктор Тимошенко та Леонід Сергієнко.

Автори також пропонують парламентарям визначити принципи та засади подальшої організації держави, підходи до організації конституційного процесу з визначенням етапів та термінів його проходження та остаточного завершення до 5 вересня.

Для розробки відповідної угоди і роботи над підготовкою змін у Конституції пропонується створити тимчасову спеціальну комісію у складі 23 депутатів.

Депутати пропонують запропонувати президенту невідкладно провести консультації з Радою щодо кандидатури прем'єр-міністра і всього складу уряду.

Новосформованому Кабінету Міністрів пропонується в 10-денний термін подати на розгляд парламенту план дій з подолання економічної кризи.

Автори пропонують зобов'язати Службу безпеки України і Генеральну прокуратуру негайно розслідувати всі факти закликів і діяльності осіб та формувань, в яких є погрози територіальній цілісності України, та проінформувати Раду про результати 11 березня.

Генпрокуратуру пропонують зобов'язати провести повне розслідування фактів загибелі, поранень, травм і насильства щодо протестувальників і двічі на місяць інформувати Раду про хід таких розслідувань до повного їх завершення.

Окрім того, пропонується за пропозиціями президента і парламенту сформувати делегації для проведення переговорів з Європейським Союзом і Росією з питань налагодження широкоформатного співробітництва.

Також Раді пропонують, у разі, якщо цей проект постанови не підтримає конституційна більшість депутатів, розглянути пропозиції щодо відновлення дії Конституції в редакції 2004 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram