ГоловнаПолітика

ГПУ не побачила злочину в тому, що українську мову назвали "відрижкою"

Генпрокуратура також відмовила в порушенні справи.

ГПУ не побачила злочину в тому, що українську мову назвали "відрижкою"
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура не побачила злочину в тому, що українців назвали "недорасою", а українську мову, якою розмовляють у Галичині, - "відрижкою", і відмовилася розглядати звернення депутата Львівської обласної ради Ірини Фаріон з вимогою порушити кримінальну справу проти депутата Луганської обласної ради Родіона Мірошника і депутата Верховної Ради Вадима Колесніченка.

Про це повідомила на сесії Львівської обласної ради сама Фаріон.

Генпрокуратура перенаправила звернення депутата в Комісію з питань громадської моралі. "Виявилося, що у прокуратури і моралі є щось спільне", - сказала вона. За словами Фаріон, Генпрокуратура відмовилася порушувати кримінальні справи.

А на прес-конференції з приводу подання звернення в Генпрокуратуру Фаріон також назвала Колесніченко "виродком".

Нагадаємо, 2 липня Колесніченко в прямому ефірі ICTV заявив, що він проти "львівсько-галицьких діалектів, які засмічують сьогодні засоби масової інформації. Я не вважаю те, що нам пропонують, українською мовою, це відрижка тієї частини України, яка колись була постійно під чиїмось гнітом".

Своє звернення Фаріон надіслала в липні цього року.

Своєю чергою Родіон Мірошник на позачерговій сесії Луганської облради під час обговорення заяви на підтримку "мовного" закону заявив, що навчання дітей українською мовою означає, що "ми позбавляємо їх усього і ростимо "недорасу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram