ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Говорити про розподіл "портфелів" поки що рано, - Кличко

Ділити посади можна тільки після результатів виборів, зазначив політик.

Говорити про розподіл "портфелів" поки що рано, - Кличко
Фото: Макс Левин

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко ще не бачив звернення ВО "Батьківщина" про створення коаліції в новій Верховній Раді.

Про це він заявив у середу, 17 жовтня, під час спілкування з журналістами на Буковині, де перебуває з робочим візитом, повідомляє прес-служба "УДАРу".

За словами Кличка, інформацію про пропозицію від "Батьківщини" про створення коаліції він отримав сьогодні, перебуваючи у передвиборній поїздці.

"На жаль, я не ознайомлений з цією угодою, - сказав Кличко. - Головне завдання сьогодні - отримати найбільшу підтримку виборців і захистити голоси. Наступним кроком уже повинен бути крок до формування демократичної більшості".

На його думку, "багато залежить від того, як ми зможемо захистити результати виборів і скільки депутатів приведемо в парламент".

Віталій Кличко не буде займатися опозиційною діяльністю, а для партії "УДАР" влада приготувала роль "домашньої" опозиції.

— Тарас Чорновіл, народний депутат

"Тому сьогодні ще рано ділити посади, як я вже зрозумів, що вже почалося, - сказав Кличко. - Ми ще не виграли вибори, і тому зараз не час ділити посади, це можна робити тільки після виборів".

Також Віталій Кличко наголосив, що "УДАР" не має наміру створювати коаліцію з Партією регіонів у майбутній Верховній Раді.

Нагадаємо, 16 жовтня голова Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк звернувся до партії "УДАР" із закликом підписати ще до виборів угоду про створення демократичної коаліції в новій Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram