ГоловнаПолітика

Депутат ЄП: Тимошенко стала заручницею чоловічого шовінізму

На думку євродепутата, за справою Тимошенко стоять не тільки політичні мотиви.

Депутат ЄП: Тимошенко стала заручницею чоловічого шовінізму

За кримінальними справами проти екс-прем'єра України Юлії Тимошенко стоять не тільки політичні мотиви, а й небажання чоловіків-політиків допустити до влади жінку.

Таку думку висловила депутат Європарламенту Ребекка Хармс під час відеоконференції в Інституті світової політики в Києві в середу.

"Якщо взяти справу Тимошенко - це дуже потужний показник відносин, які насправді існують між чоловіками і жінками. Моє враження, що не тільки політичні мотиви стоять за справою Тимошенко, але й проблема, що стосується того, що чоловіки, що перебувають при владі, не хочуть миритися з тим, щоб жінки мали таку саму владу і такий самий вплив", - сказала Хармс, повідомляє "Інтерфакс".

Проблема опозиції в тому, що всі її реальні лідери - у в\'язниці

— Володимир Філенко, народний депутат

За її словами, Тимошенко є справжнім політичним лідером, що має багато якостей, яких не вистачає іншим політикам.

У цілому, зазначила депутат ЄП, у неї є певна стурбованість з приводу гендерної політики в Україні. За її словами, жінці в Україні значно важче пробити собі шлях в політичну, економічну та інші сфери діяльності.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009-го року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram